Inredningsplanerare Ila-Maaret OjalaHej! Jag är ILA O., en glad och social kvinna från Ilmola, Södra Österbotten. Jag renoverar, restaurerar och inreder mitt 150-åriga timmerhus Villa Rauhala. Jag har också en liten gård och en gårdsbyggnad som heter Tyynelän Torppa (”rauha” och ”tyyni” båda betyder fred, frid, lugn och ro på svenska). Du kan läsa av livet här i Villa Rauhala och Tyynelän torppa, få veta av deras historia och få tips till olika slags DIY- och inredningsprojekt i min blogg och instagram.

Mitt första yrke är svensklärare. Jag har ändå alltid varit intresserad av inredning och färger, och jag hade en brinnande vilja att få befria min skapande sida under hela min 10-åriga lärarkarriär. Jag studerade vid sidan om arbetet och blev färdig inredningsplanerare i april 2018. Nu har jag mitt eget företag, och jag kan dela ut Inredningsglädje för alla människor!

Därför att jag har jobbat ganska länge som lärare, är mina starka sidor en bra människokännedom samt socialhet. Jag kan erbjuda alla mina tjänster både på finska och på svenska. Jag kan också kombinera de här två yrkena genom att ordna olika slags kurser med t.ex. inredning, färger och DIY som ämnet. Historia har också alltid fascinerat mig och därför planerar jag gärna föremål som representerar olika stilperioder och decennier. Jag tycker t.o.m. om att hitta på nya bruksändamål till gamla varor. Ekologi och miljövänlighet är ju viktiga värden för mig. Detta kan man förstås se även i de hållbara och högklassiga material och möbler som jag väljer för mina kunder.